İletişim ve Tasarımı Bölümü Hocalarımızdan Ömür Kınay, Bakırköy Kent Konseyi Engelli Meclisi’nde Canlı Yayın Yaptı

Bakırköy Kent Konseyi Engelli Meclisi, İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay’a “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” kapsamında Instagram hesaplarının bir günlük kullanımını vererek program yapma teklifinde bulundular. Kınay, bunun üzerine 15 Mayıs Cuma saat 15.00’te İKÜ İşaret Dili Korosu Şefi & Eğitmen Gökben Keleş ile öğrencilerinin katıldığı bir canlı yayın düzenledi. Kültür Noktası iş birliğinde düzenlenen etkinlikte moderatörlük görevini üstlenen Ömür Kınay, programın ilk etabında Eğitmen Gökben Keleş’i canlı yayınına konuk etti.

“Deprem ve Ardında Getirdiği Engelli Hayatlar” E-Söyleşisi

İKÜ Farkındaysan Kulübü, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” kapsamında 14 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da “Deprem ve Ardında Getirdiği Engelli Hayatlar” başlıklı bir e-söyleşi düzenledi. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin konuşmacı olduğu etkinlikte, beklenen büyük İstanbul depremi ile 27 Eylül 2019 tarihinde yaşanılan 5.8’lik Silivri depreminin COVID-19 nedeniyle gündem dışı kalması konuları konuşuldu. Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı olan Av.

İKÜ Farkındaysan Kulübü “YENİ NORMALDE ÜÇÜNCÜ DALGA KAHVECİLİK"i konuşacak

Covid-19 sonrasında evlerimizde kaldığımız bu zamanlarda özlemlerimize “Kahve” de ekli. Bu bağlamda İKÜ Farkındaysan Kulübü düzenlediği online etkinliklerinin altıncısında Kahve ile ilgili sohbetle sizlerle buluşuyor; Federal Coffee Co.kurucu ortağı Sam Çeviköz ile kulübün akademik danışmanı Ömür Kınay’ın moderatörlüğünde Kahvenin öyküsü, çeşitleri, demleme yöntemleri, Baristalık’ın yanısıra Covid-19 sonrası yeni normalde kahve işletmeciliği, önlemler ve hijyen gibi konular da konuşulacaktır.

“Yeni Normal Nedir? Nasıl Adapte Olacağız?” Instagram Canlı Sohbeti

İKÜ Farkındaysan Kulübü tarafından düzenlenen Instagram canlı sohbetlerinin beşincisi, 6 Mayıs Çarşamba günü “Yeni Normal Nedir? Nasıl Adapte Olacağız?” başlığıyla gerçekleştirildi. Uzm. Klinik Psikolog Nazan Cankılıç’ın konuşmacı olduğu etkinliğin moderatörlüğünü, İletişim ve Tasarımı Bölümü hocalarımızdan İKÜ Farkındaysan Kulübü Akademik Danışmanı Ömür Kınay üstlendi.

“COVID-19 SONRASI E-LEARNING VE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE UYGUNLUĞU”

İKÜ Farkındaysan Kulübü tarafından düzenlenen Instagram canlı sohbetlerinin dördüncüsü, 30 Nisan Perşembe günü “COVID-19 Sonrası E-Learning ve Özel Gereksinimli Bireylere Uygunluğu” başlığıyla gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Hakan Türkkuşu’nun konuşmacı olduğu etkinliğin moderatörlüğünü İletişim ve Tasarımı Bölümü hocalarımızdan İKÜ Farkındaysan Kulübü Akademik Danışmanı Ömür Kınay üstlendi.

“E-LEARNING VE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE UYGUNLUĞU”

İKÜ Farkındaysan Kulübü, Kulüp Akademik Danışmanı&İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay’ın moderatörlüğünde “E-Learning ve Özel Gereksinimli Bireylere Uygunluğu” başlıklı bir e-seminer düzenleyecek. Öğr. Gör. Hakan Türkkuşu’nun konuşmacı olacağı etkinlik, 30 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te İKÜ Farkındaysan Kulübü Instagram sayfası üzerinden gerçekleştirilecek. Instagram canlı yayınına sorularınızı, hesabın paylaştığı hikayeyi cevaplayarak ya da özel mesaj yolu ile iletebilirsiniz.

“Mezuniyet Sonrası İşe Alım” E-Söyleşisi

İKÜ Farkındaysan Kulübü, 22 Nisan Çarşamba günü “Mezuniyet Sonrası İşe Alım” başlıklı bir e-söyleşi düzenledi. İKÜ Farkındaysan Kulübü Instagram hesabı canlı yayınında gerçekleştirilen etkinliğe, Michael Page İşe Alım Danışmanı Hale Yıldız konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Farkındaysan Kulübü Akademik Danışmanı Ömür Kınay üstlendi.

Ömür Kınay’ın “Canlandırma Filmlerinde Tasarlanan Engelli Karakterler ve Çocuk İzleyici” Başlıklı Yazısı Herkese Bilim Teknoloji Dergisinde Yayımlandı

İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay'’n “Canlandırma Filmlerinde Tasarlanan Engelli Karakterler ve Çocuk İzleyici” başlıklı yazısı, 17 Nisan 2020 tarihli 212 sayılı “Herkese Bilim Teknoloji Dergisi”nde yayımlandı.

“Canlandırma Filmlerinde Tasarlanan Engelli Karakterler ve Çocuk İzleyici”

“Mezuniyet Sonrası İşe Alım” E-Semineri

İKÜ Farkındaysan Kulübü, 22 Nisan Çarşamba günü saat 13.00’te “Mezuniyet Sonrası İşe Alım” isimli bir e-seminer düzenleyecek. Öğrencilere; iş görüşmelerinde ilk izlenim, firmaların aradığı kriterler, mülakata hazırlık, en sık karşılaşılan sorular ve CV hazırlama konularında bilgilerin verileceği etkinliğe, Michael Page İşe Alım Danışmanı Hale Yıldız konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca, engelli bireylerin işe alım süreçleri de kapsamlı bir biçimde ele alınacak.