Ömür Kınay “Üniversiteler Engelsiz Kampüs Koordinatörleri Buluşması”na Katıldı

Değiştiren Adımlar Derneği, 17 Eylül Salı günü Pera Müzesi ev sahipliğinde “Üniversiteler Engelsiz Kampüs Koordinatörleri Buluşması”nı düzenledi.

Renkli Kampüs programını tanıtarak 9 Kasım 2019 tarihinde başlayacak 7. dönemi ve engelli öğrencilerin eğitim koşullarını üniversitelerin “Engelsiz Kampüs” koordinatörleriyle konuşmak amacıyla düzenlenen toplantıya, İKÜ Engelli Öğrenci Birimi ile İKÜ Farkındaysan Kulübü’nü temsilen İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay katıldı.

Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Kınay Milliyet Gazetesine Röportaj Verdi

İKÜ Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Kınay, 18 Ağustos 2019 tarihli Milliyet Pazar ekinde gazeteci Ceyda Ulukaya ile röportaj gerçekleştirdi. Röportajda, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin özel gereksinimli bireyler için sağladığı imkan ve olanaklara da değinildi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) “Ağaç Yaşken Eğilir (AYE) Genç Gönüllüleri Destekleme Projesi Oryantasyon Eğitimi”, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs Perşembe günü STF 1 dersliğinde gerçekleştirildi. İletişim Tasarımı Bölümü ve İKÜ Farkındaysan Kulübü'nün daveti ile eğitimi gerçekleştiren Eğitmen Deniz Özdikmenli, ‘gönüllü olma’, ‘STK ve sivil toplumda genç gönüllü olma’ konularında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) AYE (Ağaç Yaşken Eğilir) Genç Gönüllüleri destekleme oryantasyon eğitimi, 10-16 Mayıs 2019 Engelliler Haftası'nda İKÜ'de gerçekleştirilecek.

Ülkemizde gönüllü katılımının artırılması ve engellilik konusunda farkındalığın oluşturulması için oldukça önemli olan bu oryantasyon programında, TOFD'nden eğitmen Deniz Özdikmenli İKÜ Farkındaysan Kulübü ve İletişim Tasarımı Bölümü'nün daveti üzerine öğrencilerimize 16 Mayıs Perşembe günü 10.00-16.00 saatleri arasında STF derslik 1'de oryantasyon eğitimi verecek.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihal Sarıer’i Ziyaret Etti

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), İletişim Tasarımı Bölümü ve İKÜ Farkındaysan Kulübü; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihal Sarıer’i ziyaret etti. 19 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, İletişim Tasarımı Bölümü’nün TOFD ile yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ve Ağaç Yaşken Eğilir (AYE) oryantasyon programının detayları görüşüldü. TOFD Başkanı Ramazan Baş ile Eğitimler Koordinatörü Deniz Özdikmenli'nin gönüllülüğün önemini vurguladığı ve genç gönüllülere ihtiyaç duyulduğunu aktardıkları toplantıda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr.

AYE Projesi Tanıtım Toplantısı

İKÜ Farkındaysan Kulübü, 18 Nisan Perşembe günü İletişim Tasarımı Bölümü’nün Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile birlikte yürüttüğü “Ağaç Yaşken Eğilir Projesi” (AYE) kapsamında başlayacak engellilik konusunda gönüllülük eğitimi çalışmalarının ön bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Kulüp başkanları Yasemin Büyüktaş (PDR öğrencisi) ve İ.Orhun İzgi’nin (İTB öğrencisi) Farkındaysan Kulübü’nün geçmiş ve gelecek çalışmalarını aktardığı toplantıda, kulüp üyelerinin fikirleri dinlendi.

İKÜ Farkındaysan Kulübü “Kariyer Günleri”nde

İKÜ Farkındaysan Kulübü; İGESİB, Kültür Noktası, İMYO ve İŞKUR iş birliği ile 12-13 Mart 2019 tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi İncirli yerleşkesinde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinde yer aldı.

Kulübü tanımak ve üye olmak isteyen ziyaretçiler, engellilik konusunun toplumsal sorumluluk yaklaşımı ile anlaşılması, farkındalıkların gelişmesi amacıyla kurulan kulübün işleyiş-çalışma esaslarını ve etkinliklerini öğrenme fırsatı buldular. Ayrıca kulüp bünyesine yeni üyeler de katıldı.

“Genç Gönüllüler ENGEL Tanımaz”

İletişim Tasarımı Bölümü, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin (TOFD) “Ağaç Yaşken Eğilir Projesi” kapsamında ülkemizde “engellilik” konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Genç Gönüllüler ENGEL Tanımaz” etkinliğini düzenledi. 28 Şubat Perşembe günü saat 11.00’de Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, üniversiteli gençlerin gönüllülüğe eğilimi için yürütülen Ağaç Yaşken Eğilir (AYE) projesi TOFD Başkanı Ramazan Baş, Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ve Eğitim koordinatörü Deniz Özdikmenli tarafından öğrencilere aktarıldı.

"Genç Gönüllüler ENGEL Tanımaz: Ağaç Yaşken Eğilir (AYE) Projesi"

İKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü'nün düzenlediği "Ağaç Yaşken Eğilir (AYE) Projesi" etkinliği, 28 Şubat Perşembe günü saat 11.00'de Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

“Genç Gönüllüler ENGEL Tanımaz" sloganıyla yola koyulan TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği), ülkemizde gönüllü katılımının artırılması ve engellilik konusunda farkındalığın oluşturulması için İKÜ öğrencilerini projelerinin bir parçası olmaya çağırıyor.