Ömür Kınay Alkan, Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) İstanbul Şubesi’nin Düzenlediği Panele Katıldı

Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu üyelerinden & İletişim ve Tasarımı Bölümü hocamız Ömür Kınay Alkan; 17 Ağustos 2021 Salı günü saat 18.30’da Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) İstanbul Şubesi’nin Youtube üzerinden düzenlediği panelde, İTÜ Jeofizik Mühendisliği’nden Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu’ndan Çevre Mühendisi Cevahir Efe Akçelik ile birlikte konuşmacı oldu.

Paneli izlemek için tıklayınız…

İstanbul Valiliği 17 Ağustos 1999’u Anma ve Depreme Dikkat Çekme Videosu

İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya tarafından; 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni anmak ve yaklaşan Büyük İstanbul Depremi’ne dikkat çekmek amacıyla, Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu üyelerimizden & İletişim ve Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay Alkan’ın sözleri ile video hazırlandı.

Çekimleri İstanbul Valiliği’nde tamamlanan video, Valilik ve Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Ömür Kınay, Rotaract 2420. Bölge Temsilciliği’nin Düzenlediği Toplantıya Katıldı

Etiler Rotaract Kulübü’nün her yıl düzenlediği “Geleneksel 5 Uzman 5 Öğüt” projesinde “Kendi Fırsatını Yaratanlar” başlığı altındaki etkinlik konuşmacısı olan Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu üyelerinden & İletişim ve Tasarımı Bölümü hocamız Ömür Kınay, paylaştığı deneyimlerin ilgi çekmesi üzerine Rotaract 2420. Bölge Temsilciliği tarafından tüm bölgeye açık olarak bir başka toplantıya davet edildi.

“Toplum Bilinci ve İletişim”

İKÜ Farkındaysan Kulübü ile Kültür Noktası iş birliğinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Toplum Bilinci ve İletişim” başlıklı Instagram canlı yayını gerçekleştirildi. Toplum bilinci ve iletişimin önemi, engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar, engelli bireylere yönelik kullanılan dil, pandemi döneminde artan ihtiyaçlar gibi konular; İşaret Dili Eğitmeni Gökben Keleş ile Farkındaysan Kulübü Akademik Danışmanı & Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Kınay ile tartışılarak izleyicilere aktarıldı.

“Deprem, Engellilik ve Kendi Fırsatını Yaratmak Üzerine”

İletişim ve Tasarımı Bölümü’nden Ömür Kınay, Etiler Rotaract Kulübü’nün “Geleneksel 5 Uzman 5 Öğüt” projesinin bu yıl “Kendi Fırsatını Yaratanlar” başlığı altında ana akım kariyer kulvarlarının dışındaki deneyimleriyle fark yaratan konukları ağırlayacağını ilan ettiği serinin ilk konuğu oldu.

Ömür Kınay, İBB Tarafından Çekilen Deprem Belgeseline Konuk Oldu

Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu üyelerinden & İletişim ve Tasarımı Bölümü hocamız Ömür Kınay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından çekilen “17 Ağustos 1999 Depremini Unutmuyor, İstanbul Depremi Sorununu Önceliyoruz” başlıklı belgesele konuk oldu. Belgeselde; 17 Ağustos Depremi’nin sembolü olan hocamızın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün de görüşlerine yer verildi.

“Mezun Söyleşileri-3: Motivasyon, Zamanı Kullanma ve Başarı & Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Üniversite Tercihleri”

İstanbul Kültür Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İKÜMED) tarafından düzenlenen “Mezun Söyleşileri”nin üçüncü konuğu, Psikoloji Bölümü 2013 yılı mezunlarımızdan Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde Psikoterapist olarak görev yapan Kemal Koçak oldu. 28 Temmuz Salı günü saat 16.00’da “Motivasyon, Zamanı Kullanma ve Başarı” başlığında, “Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Üniversite Tercihleri” temasında gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlük görevini İletişim ve Tasarımı Bölümü 2009 mezunlarımızdan ve bölümümüzün hocalarından Ömür Kınay üstlendi.

İletişim ve Tasarımı Bölümü Hocalarımızdan Ömür Kınay, Bakırköy Kent Konseyi Engelli Meclisi’nde Canlı Yayın Yaptı

Bakırköy Kent Konseyi Engelli Meclisi, İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay’a “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” kapsamında Instagram hesaplarının bir günlük kullanımını vererek program yapma teklifinde bulundular. Kınay, bunun üzerine 15 Mayıs Cuma saat 15.00’te İKÜ İşaret Dili Korosu Şefi & Eğitmen Gökben Keleş ile öğrencilerinin katıldığı bir canlı yayın düzenledi. Kültür Noktası iş birliğinde düzenlenen etkinlikte moderatörlük görevini üstlenen Ömür Kınay, programın ilk etabında Eğitmen Gökben Keleş’i canlı yayınına konuk etti.

“Deprem ve Ardında Getirdiği Engelli Hayatlar” E-Söyleşisi

İKÜ Farkındaysan Kulübü, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” kapsamında 14 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da “Deprem ve Ardında Getirdiği Engelli Hayatlar” başlıklı bir e-söyleşi düzenledi. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin konuşmacı olduğu etkinlikte, beklenen büyük İstanbul depremi ile 27 Eylül 2019 tarihinde yaşanılan 5.8’lik Silivri depreminin COVID-19 nedeniyle gündem dışı kalması konuları konuşuldu. Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı olan Av.