“Engellilerle Doğru İletişim” Semineri

İKÜ Farkındaysan Kulübü ile Kültür Noktası iş birliğinde, 10 Mart Salı günü “Engellilerle Doğru İletişim” semineri düzenlendi. Ataköy yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Körler ve Gönüllüler Derneği Başkanı Ayşegül Özgün, Doktor Ertan Yardımcı, Edebiyat Öğretmeni Resul Koç ve Ayşenur Yağcı konuşmacı olarak katıldı. Görme engelli bireylerle nasıl iletişim kurulacağının, akıllı cihazların hayatlarına sağladığı katkının ve gönüllülüğün öneminin vurguladığı seminere, İKÜ İşaret Dili Korosu öğrencilerimiz de tam kadro katıldılar.

Ömür Kınay’ın “Canlandırma Sineması Aracılığıyla Türkiye’de Engelli Farkındalığı ve Erişilebilirlik Hakkı: EMPATİ” Başlıklı Makalesi Yayımlandı

İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay’ın Türkiye’de yaşayan engelli bireylerin erişilebilirlik sorununu kendisinin yazıp yönettiği “Empati” canlandırma filmi üzerinden bir bakışla ele aldığı “Canlandırma Sineması Aracılığıyla Türkiye’de Engelli Farkındalığı ve Erişilebilirlik Hakkı: EMPATİ” başlıklı makalesi, İletişim Tasarımı Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Ç.

“Engellilerle Doğru İletişim Semineri”

Kültür Noktası ile İKÜ Farkındaysan Kulübü iş birliğinde “Engellilerle Doğru İletişim Semineri” düzenlenecek. Türkiye Körler Vakfı İstanbul Yöneticisi Ayşegül Özgün, Dr. Ertan Yardımcı, Edebiyat Öğretmeni Resul Koç ve Ayşenur Yağcı'nın konuşmacı olacakları seminer,  10 Mart Salı günü 14.00-16.00 saatleri arasında Ataköy Yerleşkesi 1. kat çok amaçlı salonda gerçekleştirilecek.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanacak Bir Gün Değildir!

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 47/3 sayılı kararı ile ilan edildi. Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamaktadır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğrencimiz Emine Avcu 2 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz Madalya Kazandı

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencimiz Emine Avcu, Isparta’da düzenlenen Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Seçme yarışmalarında; iki altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Avcu 100 metre kurbağalama ile 200 metre karışık stilde birincilik elde ederken; 200 metre serbest stilde ikinci, 50 metre kelebek stilde ise üçüncü oldu.

Ömür Kınay Bakırköy Kent Konseyi 'Engelli Meclisi' Asıl Üyesi Seçildi

Bakırköy Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşları, vakıflar, meslek odaları, üniversite ve siyasi partilerin birer temsilcilerini gönderdiği “Engelli Meclis Genel Kurulu”, 20 Kasım 2019 tarihinde Bakırköy Belediyesi Terhan Tuzcu Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yapılan genel kurula Bakırköy’de şube ve temsilciliği olan meslek odaları, Bakırköy Belediyesi Engelli Meclisi üyeleri, Rotary ve Lions Kulübü temsilcilerinin yanı sıra, İstanbul Kültür Üniversitesi'ni temsilen İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay katıldı.

Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde Engelli Sanatseverler için Mekan Düzenlemesi Yapıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy yerleşkesi içerisinde yer alan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi; çok amaçlı sahnesi, teknik donanımı, 750 kişilik seyirci kapasitesi, modern fuayesi ve kulisi ile hizmet vermektedir.

Mekanda yeni yapılan düzenlemelerle engelli kültür-sanat dostları için 8 kişilik engelli ve refakatçi alanı oluşturuldu.

İKÜ Farkındaysan Kulübü Yeni Dönem Başvuruları

İnsan hakları konusundaki gelişmeler ile engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik yaşama katılımının sağlanması, üniversite öğrencilerinin gönüllü desteği ile sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütülmesi amacıyla Şubat 2019’da kurulan İKÜ Farkındaysan Kulübü, Ataköy ve Basın Ekspres yerleşkelerinde stant açtı.

İKÜ Farkındaysan Kulübü, online başvuru ile üye almaya devam ediyor.

Ömür Kınay “Üniversiteler Engelsiz Kampüs Koordinatörleri Buluşması”na Katıldı

Değiştiren Adımlar Derneği, 17 Eylül Salı günü Pera Müzesi ev sahipliğinde “Üniversiteler Engelsiz Kampüs Koordinatörleri Buluşması”nı düzenledi.

Renkli Kampüs programını tanıtarak 9 Kasım 2019 tarihinde başlayacak 7. dönemi ve engelli öğrencilerin eğitim koşullarını üniversitelerin “Engelsiz Kampüs” koordinatörleriyle konuşmak amacıyla düzenlenen toplantıya, İKÜ Engelli Öğrenci Birimi ile İKÜ Farkındaysan Kulübü’nü temsilen İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Ömür Kınay katıldı.