3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Projesi

İKÜ Meslek Yüksekokulu (MYO) Grafik Tasarım Programı’nda Öğr. Gör. Dr. Ömür Kınay Alkan tarafından yürütülen “Deneysel İllüstrasyon” dersinde, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında öğrenci tasarımlarıyla sosyal sorumluluk projesi oluşturuldu.

Engelli bireylere ilişkin konularda yapılan grafik üretimlerde sıklıkla karşılaşılan; konuya yüzeysel bakılması ve tek engel türüne ilişkin tasarımlar yapılması sebebiyle klişelerden uzak ve pek çok engel türü üzerinden farkındalık oluşturulması adına öğrenciler tarafından sosyal medya tasarımları yapıldı. Ders kapsamında yapılan öğrenci üretimleri, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde İKÜ Farkındaysan Kulübü’nün sosyal medya hesaplarında paylaşıldı ve yoğun ilgi gördü.

Öğrencilerimizden; Lorin Mergel, Deniz Taraç, Yasemin Keyif, Azra Demirhan, Reyhan Yılmaz, Havva Nur Kara, Aziz Vafoyev, Umut Tıraşoğlu, İlke Saraç, Lorin Doğuriçi, Hatice Kaçmaz, Berke Salman çalışmaya katkıda bulundular.

Tasarımların tamamına www.instagram.com/iku_farkindaysan Instagram sayfasından ulaşılabilir.

Örnek tasarım;

Leonardo Da Vinci’nin “Mona Lisa” tablosu… Görselde elleri işaret dilinde ‘empati’ kelimesinin gösterildiği bu tasarım; işaret dilinin farkına varılması ve noter tasdikli yeminli tercümanlar, tapu daireleri, hastaneler, belediyeler, okullar vb. alanlarda kullanımının yaygınlaşmasına dikkat çekme amacıyla Berke Salman tarafından oluşturuldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Projesi

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/04/2023 - 10:47