“Ben Başardım” Kadınlar Günü Farkındalık Söyleşisi

İKÜ Farkındaysan Kulübü ile 118-T Sarıyer Leo Kulübü iş birliğinde, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında 7 Mart 2022 Pazartesi günü “Ben Başardım” başlıklı farkındalık söyleşisi gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Av. Tuba Turan; mesleğini nasıl seçtiğini, yakın çevresine kabullendirmesini ve kolektif çalışmaların önemini kendi yaşam öyküsüyle vurguladı. Hatice Nur Uzgenç; GÜÇKADER’i oluşturmasını, yürüttüğü çalışmaları ailesi ve çalışma hayatıyla aktardı. Mimar Ayşen Ağma Türkiye'nin İlk Kadın Şantiye Şefi unvanını kazanırken yaşadıklarını, ‘erkek işi’ olarak algılanan meslek gruplarında çalışan kadınlar üzerinden anlattı. Türk İşaret Dili Eğitmeni Gökben Keleş ise Türkiye’deki ilk ve tek Üniversite Türk İşaret Dili Korosu’nu kurma nedenini ve motivasyonunu özel gereksinimli bireyler ve öğrenciler ile kurduğu tecrübeler üzerinden katılımcılara aktardı.

Etkinlik sonunda, kulüp başkanları tarafından katılımcılara plaketleri takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 03/21/2022 - 11:40