Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri

“Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri”nin üçüncüsü, 7 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik erişilebilirliğin önemini üniversitelere aktarmak amacıyla düzenlenen Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri'nin üçüncüsü, 7 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ve üniversitelerle yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen 4 farklı ilde 4 üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri”nin İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen üçüncü ayağında üniversitemiz adına Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Meryem Demir Güdül ve Genel Sekreter Yardımcımız Dr. Gabriela Oana Olaru katılımcı olarak yer aldı.

Katılımcılara Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığınca “erişilebilirlik mevzuatı” ve erişilebilirlik standartlarına ilişkin güncel bilgilerin yanı sıra, “farklı gruplarda yer alan engellilerin yapılı çevredeki gereksinimleri ve yapılması gerekenler”, “erişilebilirlik izleme ve denetleme formları”, “hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri uygulama esasları” gibi konularda sunumlar yapıldı.


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 07/16/2019 - 14:51