Engelsiz Üniversite Ödülleri

YÖK Engelli Öğrenci Komisyonu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplandı. Toplantıda, yükseköğretim kurumlarımızdaki engelli öğrencilerimize dair çalışmalar, karşılaşılan sorunlar, Engelsiz Üniversite Ödülleri’nin kapsamları ve 2019 yılı ödül takvimi görüşüldü.
 
14 Kasım 2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunda Engellilerin sağlık ve bakımdan kaynaklanan sorunlarının yanında, eğitim, sosyal ve kültürel sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler kapsamında, Engelsiz Üniversite Ödüllerine ilişkin 2018-2019 eğitim öğretim yılı için Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri, Engelsiz Üniversite Program Nişanı Ödülleri ve Engelli Dostu Bireysel Ödüllerinin verilmesi uygun bulundu.

Başvuru yapmak isteyen yükseköğretim kurumlarının 02 Ocak- 01 Mart 2019 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/ internet adresinde bulunan formları, içeriğinde değişiklik yapmadan word ve excel formatında doldurarak ve başvurduğu her alan için faaliyetlerini ve mekanların gösteren 10 fotoğrafı YÖK’e ait engelsiz@yok.gov.tr mail adresine göndermesi gerekmektedir. Söz konusu başvuruların üniversitenin ilgili birimlerinden temin edilerek Engelsiz Birimleri aracılığıyla tek mail üzerinden yüklemeleri ve doldurulan formların ve fotoğrafların çıktılarını resmi yazı ile en geç 05 Mart 2019 tarihinde YÖK Başkanlığı’na iletilmeleri gerekiyor.

YÖK İlk Kez “Engelli Dostu Bireysel Ödülleri” Verecek


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 12/28/2018 - 14:19