“Deprem, Engellilik ve Kendi Fırsatını Yaratmak Üzerine”

İletişim ve Tasarımı Bölümü’nden Ömür Kınay, Etiler Rotaract Kulübü’nün “Geleneksel 5 Uzman 5 Öğüt” projesinin bu yıl “Kendi Fırsatını Yaratanlar” başlığı altında ana akım kariyer kulvarlarının dışındaki deneyimleriyle fark yaratan konukları ağırlayacağını ilan ettiği serinin ilk konuğu oldu. 16 Kasım Pazartesi günü “Deprem, Engellilik ve Kendi Fırsatını Yaratmak Üzerine” başlığıyla ZOOM platformu üzerinden 45 dakika yapılması planlanan sohbet; mimarlar ve psikologların deneyimlerini anlatması ve konunun meslek hayatlarına oldukça katkısının olacağını belirtmeleri üzerine aralıksız iki saat sürdü.

Kınay, 17 Ağustos ve sonrası yaşanılan depremler, kentsel dönüşüm, deprem fay yasası, engellilik çalışmalarının Dünya ve Türkiye’deki gelişimini, yaşadıklarını ve kendi fırsatını aktardı. Kınay aynı zamanda İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesindeki Engelli Öğrenci Birimi’nin yaptığı faaliyetleri, yerleşkelerin ve kültür sanat mekânlarının erişilebilirliğini, 26 Eylül 2019’da gerçekleşen İstanbul depreminde İKÜ’nün aldığı önlemleri de sohbetin konuları arasında izleyicilerle paylaştı. Etkinlik sonunda Kınay’a teşekkür amacıyla Eğitim Dostları Platformu’na bağış sertifikası verildi. Ayrıca Rotaract 2420. Bölge Temsilciliği de tüm bölgelerin katılacağı bir başka etkinlik için davet etti.

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 11/18/2020 - 11:40