“COVID-19 SONRASI E-LEARNING VE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE UYGUNLUĞU”

İKÜ Farkındaysan Kulübü tarafından düzenlenen Instagram canlı sohbetlerinin dördüncüsü, 30 Nisan Perşembe günü “COVID-19 Sonrası E-Learning ve Özel Gereksinimli Bireylere Uygunluğu” başlığıyla gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Hakan Türkkuşu’nun konuşmacı olduğu etkinliğin moderatörlüğünü İletişim ve Tasarımı Bölümü hocalarımızdan İKÜ Farkındaysan Kulübü Akademik Danışmanı Ömür Kınay üstlendi. 

Öğr. Gör. Türkkuşu, eğitimde eşit erişim haklarına odaklanarak COVID-19 sonrası oluşan fırsatlar ve zorluklara değindi. MEB ve üniversitelerin uzaktan eğitim programlarının özel gereksinimli bireyler için oluşturduklarının analizini yapan Türkkuşu, erişilebilir teknolojinin kullanımını destekleyen ulusal merkez Do-IT’ten (Disabilities, Opportunities, Internetworking and Technology) bahsetti. YÖK ve MEB’in yaklaşık 25 milyon öğrenci ile hızlıca uzaktan eğitime geçişinden de söz eden Öğr. Gör. Hakan Türkkuşu, bu süreçten sonra üniversitelerin uzaktan eğitimi tercih edeceklerini ifade etti.

Yaklaşık 100 katılımcı ile gerçekleştirilen canlı yayın, 24 saat boyunca @iku_farkindaysan Instagram hesabından izlenebilecek. Ayrıca yayının kaydı Kültür Noktası Sanal Ofisten öğrencilerimizin erişimine sunulacak. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 04/30/2020 - 17:26