“Mezuniyet Sonrası İşe Alım” E-Söyleşisi

İKÜ Farkındaysan Kulübü, 22 Nisan Çarşamba günü “Mezuniyet Sonrası İşe Alım” başlıklı bir e-söyleşi düzenledi. İKÜ Farkındaysan Kulübü Instagram hesabı canlı yayınında gerçekleştirilen etkinliğe, Michael Page İşe Alım Danışmanı Hale Yıldız konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise İletişim Tasarımı Bölümü hocalarımızdan Farkındaysan Kulübü Akademik Danışmanı Ömür Kınay üstlendi.

Mezuniyet aşamasındaki öğrenciler ve engelli bireylerin işe alım süreci ana temasında gerçekleştirilen etkinlikte; mülakat, ilk izlenim, firmaların aradığı özellikler, sıkça karşılaşılan sorular ve CV hazırlama konuları izleyicilere detaylıca aktarıldı. Konular ele alınırken adayların güçlü ve zayıf yönlerinin aktarılması, engelli bireylere ilişkin CV hazırlama ve kurumsal firmaların ‘ayrımcılık’ konularına gösterdiği hassasiyet doğrultusunda işe alım görüşmesi ile CV’de yer almaması gereken klişelere de değinildi. Öğrenciler tarafından sorulan; işitme engelli ve tekerlekli sandalye kullanıcılarını ilgilendiren sorular Hale Yıldız tarafından cevaplandırıldı.

Etkinlik sonunda İşe alım Danışmanı Hale Yıldız, öğrencilerimize e-mail adresini paylaşarak, isteyenlerle 15 dakikalık mülakatlar gerçekleştirebileceğini veya CV’lerini düzeltebileceğini ifade etti.
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 04/24/2020 - 11:05