Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) “Ağaç Yaşken Eğilir (AYE) Genç Gönüllüleri Destekleme Projesi Oryantasyon Eğitimi”, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs Perşembe günü STF 1 dersliğinde gerçekleştirildi. İletişim Tasarımı Bölümü ve İKÜ Farkındaysan Kulübü'nün daveti ile eğitimi gerçekleştiren Eğitmen Deniz Özdikmenli, ‘gönüllü olma’, ‘STK ve sivil toplumda genç gönüllü olma’ konularında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Özdikmenli, öğrencilerimize kampüs içerisinde verdiği görevleri tekerlekli sandalyelerle yapmalarını isteyerek yaşadıkları deneyim-duyguları anlatmalarını istedi. Öğrencilerimiz ise İKÜ yerleşkesinde hiç sorun yaşamadıklarını ancak kamusal alanlarda ve toplu taşıma araçlarında sorun yaşayabileceklerini düşündüklerini ifade ettiler.

İKÜ Farkındaysan Kulübü danışmanı Ömür Kınay’ın da katıldığı “Farkındalık Sohbeti”nde tekerlekli sandalyeli birey olma ve gönüllülüğün önemine vurgu yapılarak oryantasyon programı devam etti. Eğitimin final aşamasında ise öğrencilerimize eğitmen Deniz Özdikmenli tarafından 1.5 saat süre verilerek farkındalık yaratan kısa filmler çekmeleri istendi. Senaryo, çekim ve kurgusu ile program sonunda çekilen filmler hep birlikte izlendi. Eğitmen Deniz Özdikmenli “Gönüllü olma=İKÜ öğrencileri” notuyla sosyal medya hesaplarında oryantasyon sonrası memnuniyetini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 05/24/2019 - 14:16