“Erişilebilir Her Şey” Platformu Üniversitemize Konuk Oldu

Erişebilir Her Şey Platformu (E.H.Ş.), İKÜ Engelli Öğrenci Birimi ve Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin davetlisi olarak Üniversitemize konuk oldu.  
7 Kasım 2019 Perşembe günü İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde Selçuk Yöntem’in sahnelediği "Benim Adım Feuerbach" adlı oyununu, platform üyeleri Hale Yıldız ve Can Koç, EÖB (Engelli Öğrenci Birimi) Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Kınay ile birlikte izlediler. Kınay ile engellilik ve sanat üzerine fikir alışverişinde de bulunan Hale Yıldız ve Can Koç, Üniversitemizde olmaktan ve erişilebilirlik konusunda mekânın uygunluğu konusundaki memnuniyetlerini belirtip etkinlikleri takip edeceklerini söylediler.

Erişebilir Her Şey (E.H.Ş.) Platformu, üç üniversite arkadaşının, «birlikte sokağa çıkamamaları» durumundan yola çıkarak geliştirdikleri bir projedir. Gitmek istedikleri her mekâna birlikte erişebilmek isteyen bir mühendis, bir antropolog ve bir sanat yönetmeninden oluşan E.H.Ş. ekibi, kültür-sanat mekânlarından başlayarak, okullar, iş yerleri, AVM’ler gibi farklı toplumsal yaşam alanlarını, evrensel tasarım ilkesinden yola çıkarak, her yönden erişilebilir hale getirmeyi amaçlamaktadır.
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 11/20/2019 - 16:54